İnfertil Çiftin Değerlendirilmesi Nasıl Yapılır?

İnfertilite testlerinden önce, doktorunuz cinsel alışkanlıklarınızı anlamak ve hamile kalma şansınızı artırmak için bazı önerilerde bulunabilir. Bazı infertil çiftlerde belirli bir neden bulunmaz (açıklanamayan kısırlık). Kısırlık değerlendirmesi pahalı olabilir ve bazen rahatsız edici prosedürler içerebilir. Bazı tıbbi planlar, doğurganlık tedavisinin maliyetini karşılamayabilir. Son olarak, tüm testler ve danışmalardan sonra bile hamile kalacağınızın garantisi yoktur.

Erkek İnfertilitesi

Erkek doğurganlığı, testislerin yeterince sağlıklı sperm üretmesini ve spermin etkili bir şekilde vajinaya boşalmasını ve yumurtaya gitmesini gerektirir. Erkek kısırlığı testleri, bu süreçlerden herhangi birinin bozulup bozulmadığını belirlemeye çalışır. Cinsel organlarınızın muayenesi dahil genel bir fizik muayene yaptırabilirsiniz. Spesifik doğurganlık testleri şunları içerebilir:

Semen analizi. Doktorunuz bir veya daha fazla meni örneği isteyebilir. Semen genellikle mastürbasyon yaparak veya cinsel ilişkiyi keserek ve meninizi temiz bir kaba boşaltarak elde edilir. Bir laboratuvar meni örneğinizi analiz eder.

Hormon testi. Testosteron ve diğer erkeklik hormonlarınızın düzeyini belirlemek için bir kan testi yaptırabilirsiniz.

Genetik test. Kısırlığa neden olan genetik bir kusur olup olmadığını belirlemek için genetik testler yapılabilir.

Testis biyopsisi. Seçilmiş vakalarda, kısırlığa katkıda bulunan anormallikleri belirlemek veya IVF gibi yardımcı üreme teknikleri için sperm almak için bir testis biyopsisi yapılabilir.

Görüntüleme. Bazı durumlarda beyin MRG, transrektal veya skrotal ultrason veya vaz deferens testi (vazografi) gibi görüntüleme çalışmaları yapılabilir.

Kadın İnfertilitesi

Kadın inferitlitesinde de kadınlara özel değerlendirmeler yapılır.

Hormon Testi. Adetin 2. Yada 3. Günü yapılan hormon testi ile kadının yumurtalık kapasitesi değerlendirilir.

Transvajinal ultrason. Yumurtalıklardaki antral folikül sayısı ultrason ile araştırılır.

HSG testi :Tıkanmış fallop tüpleri veya anormal bir rahim boşluğu kısırlığa neden olabilir. Histerosalpingografi veya HSG, uterusun iç şeklini özetleyen ve fallop tüplerinin tıkalı olup olmadığını gösteren bir X-ışını testidir. HSG'de vajina ve serviksten ince bir tüp geçirilir. Kontrast madde olarak bilinen bir madde rahim içine enjekte edilir. Bir dizi röntgen veya floroskopi, uterusa ve ardından tüplere girerken röntgende beyaz görünen boyayı takip eder. Rahim şeklinde bir anormallik varsa, ana hatlarıyla belirtilecektir. Tüp açıksa, boya yavaş yavaş doldurur. Boya, vücudun onu yeniden emdiği pelvik boşluğa dökülür.

Histeroskopi. Histeroskopi sırasında, doktorunuz uterusunuzun içini görmek için ince, ışıklı bir alet (histeroskop) kullanır. Histerosonografi sırasında, doktorunuz uterusunuzun içi boş kısmına tuzlu su (salin) enjekte etmek için ince, esnek bir tüp (kateter) kullanır. Doktorunuz bir ultrason probu kullanarak rahminizin iç kısmının görüntülerini alır ve herhangi bir düzensizlik olup olmadığını kontrol eder.

Ankara tüp bebek fiyatları uygulanan tedavi rejimine ve tedavinin yapıldığı merkeze göre değişir. Tüp bebek fiyatları 2020 yılında 8.000 - 15.000 tl arasında değişmektedir. Tüp bebek tedavisi, aşılama tedavisi ve diğer tüm infertilite tedavileri hakkında bilgi almak için www.jinekologankara.com adresini inceleyiniz.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüp Bebekte Beslenme: Sağlıklı Gelişim İçin Öneriler

Rahimde Polip Tedavisi Nasıl Yapılır?

Yumurtlama tedavisi (Ovulasyon İndüksiyonu) nedir?